Specialist 'Suzan'

Over Suzan

W.W.W. dat is waar het om draait. En dan heb ik het niet over de W.W.W. van het World Wide Web maar de W.W.W. van Wat Werkt Wel? Dit is altijd mijn uitgangspunt tijdens het werken met leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Werkt iets niet, kies iets anders en ga op zoek naar wat wel werkt. Doe daar meer van!

In 2020 tipte een oud collega mij het boek “Klasse(n)kracht: met respect voor de klas”. Tijdens het lezen van het boek werd ik steeds enthousiaster. Een heleboel herkenning, verdieping en vooral een stappenplan! Ik heb me opgegeven voor de opleiding tot specialist Klasse(n)kracht. Wat een gave reis mocht ik maken met mijn medecursisten. Tijdens deze reis kon ik nog iets toevoegen aan mijn W.W.W. lijstje namelijk … ook de “RESPECT-aanpak” werkt wel!

De RESPECT-aanpak biedt een rode draad tijdens het begeleiden van dynamische groepen. Vanuit mijn eigen bedrijf wil ik dan ook graag helpen om de RESPECT methode van Klasse(n)kracht uit te dragen en hierdoor het geluk onder leerlingen en leerkrachten te vermenigvuldigen door het te delen.

Wie ben ik?

Hi, ik ben Suzan Bouthoorn.
Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Naaldwijk. In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid met vrienden en familie, wandelend luisteren naar een podcast of een luisterboek, reizen en fotograferen.

Sinds 1999 werk ik in het basisonderwijs. Na 9 jaar op een school in de Haagse binnenstad te hebben gewerkt als leerkracht, leerjaar coördinator en zorgspecialist heb ik de overstap gemaakt naar het cluster 4 onderwijs. Hier heb ik 12,5 jaar met veel plezier gewerkt met leerlingen met psychische- en/of gedragsproblemen. Sinds 2019 heb ik mijn eigen bedrijf en begeleid ik individuele leerlingen of kleine groepjes leerlingen met hulpvragen rondom gedrag. Daarnaast begeleid ik dynamische groepen als licentiespecialist voor Klasse(n)kracht.

Op de momenten dat we even uit de pas lopen, laten we met ons gedrag zien dat we een hulpvraag hebben. Wat zit er achter dat gedrag? Dit is een vraag waar ik samen met de groep en de leerkracht naar op zoek ga. We gaan in gesprek met de leerlingen in plaats van over de leerlingen met ieders kwaliteiten als uitgangspunt.

Samenwerken?
Mag ik een keer met je meekijken naar de kwaliteiten die verstopt zitten in jouw groep? Stuur een mail naar suzan@specialist-klassenkracht.nl

Suzan Bouthoorn Specialist Klasse(n)Kracht

Regio: Westland, Delftland en Den Haag

De RESPECT-aanpak biedt een rode draad
tijdens het begeleiden van dynamische groepen.