Specialist 'Mildred'

.

Over Mildred

“Het werkt echt” , Elke keer als ik  een traject heb begeleid plopt hij weer op, “Het werkt echt”. En elke keer toch weer verwonderd.

Weet je wat nou zo mooi is? Een moeilijke groep weer in zijn kracht zetten doe je niet alleen.

In de groep ga je samen met de kinderen aan de slag opzoek naar de kwaliteiten van elkaar en hoe je daarmee de groep kunt versterken. Je hoeft niet iedereen aardig te vinden maar het is best handig als je als kind weet aan wie je hulp kunt vragen met rekenen en wie jij kunt helpen met knutselen omdat je net iets handiger bent.

Ineens merk je als leerkracht dat ruzie maken in je groep helemaal niet erg is. Leuk? Nee dat niet, maar het hoort er wel bij, net als leren rekenen (vindt ook niet iedereen leuk). Op een goede manier ruzie leren maken en jij leert dat je het niet hoeft op te lossen. Jij geeft ze de tools en ze leren zelf ruzies oplossen.

En wat is voor jou als leerkracht belangrijk? Wat wil jij met je groep bereiken? Wat is jouw droom? Alle aspecten van het juf/meester zijn komen aanbod. Het begeleiden van dit proces, daar krijg ik energie van. 

Het werkt echt

– Mildred Roskam – 

Samenwerken?

Ik ben Mildred Roskamp en ik werk al een aantal jaar vanuit mijn eigen bedrijf als Specialist Klasse(n)kracht. Als SVIB-er maak ik ook graag gebruik van beeldmateriaal. Een hele krachtige combi vind ik zelf. Naast mijn werk als intern begeleider heb ik voor mezelf een super leuke baan gecreeerd.

Ik vind het fijn om samen met de leerkracht de tijd te nemen en ons samen te storten op de groep en als zijn facetten. Iets waar ik als intern begeleider soms geen tijd voor hebt.

Mail naar: 

mildred.roskamp@specialist-klassenkracht.nl

Regio: Zoetermeer 

mildred-roskam-specialist-klassenkracht