Specialist 'Hennie'

.

Over Hennie

Klasse(n)Kracht werkt echt!

Mijn missie is blije kinderen in elke groep. De RESECT-aanpak geeft de leerkracht inzicht in de dynamiek en de kwaliteit van de groep. Wat heeft deze groep nodig voor een fijne en veilige sfeer? En wat heb jij als leerkracht nodig om in je kracht te staan?

Hierbij geef ik tools om in de klas direct mee aan de slag te gaan. Maar mijn ervaring is dat het vooral werkt omdat kinderen mede-eigenaar zijn van het traject.

Ze mogen meedenken, meebeslissen, mee taal geven aan de veranderingen.

Zo krijgen ze meer inzicht en begrip in hun eigen gedrag en daardoor voelen ze zich er meer verantwoordelijk voor.

Kinderen weten meestal precies wat ze nodig hebben. Gedrag is een vak en kinderen mogen en moeten dat ook oefenen.

Mijn ervaring in groep 1 tot groep 8 is dat de RESPECT-aanpak echt werk. Als gedragsspecialist op de school waar ik nog steeds werkzaam ben zie ik na 5 jaar de preventieve werking van Klasse(n)Kracht.

Bij mij in de klas en in de klassen die ik begeleid zie ik blije kinderen. Sommige dagen is het hard werken om dat voor elkaar te krijgen en andere dagen geniet ik ervan hoe respectvol de kinderen met elkaar om gaan.

Na de opleiding gedragsspecialist en specialist Klasse(n)kracht was ik zo enthousiast dat ik ook buiten mijn eigen school leerkrachten met moeilijke, dynamische groepen ben gaan begeleiden.

Misschien kan ik ook iets voor jou betekenen?

Blije groet,

Hennie Pes

Mail naar hennie.pes@specialist-klassenkracht.nl

Regio: Midden-Nederland

 

 

Hennie-Pes--klassenkracht-specialist