Specialist 'Arjanneke'

.

Over Arjanneke

Mijn missie is dat kinderen en collega’s met plezier en een veilig gevoel naar school gaan. In een pittige groep is dat soms ver te zoeken. Samen gaan we werken aan wat er nodig is om werkplezier te ervaren en van een ‘moeilijke’ groep een positieve groep te maken. De RESPECT-aanpak werkt en brengt deze mooie verandering in een groep.

We kijken welke factoren, talenten en kwaliteiten van invloed zijn op het groepsdynamische proces van een klas en hoe we dit op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Met elkaar zorgen we voor een veilig leef-leerklimaat  en een positief betrokken klas, waar fijn gewerkt wordt.

Een korte kennismaking; mijn naam is Arjanneke Berghorst, moeder van twee prachtige dochters en vrouw van Jan Willem, natuurliefhebber en woonachtig in Hengelo.

Voor een aantal jaar terug stond ik zelf voor een ‘moeilijke groep; een groep waar al veel trajecten in hadden plaatsgevonden op sociaal emotioneel gebied en waar in  voorgaande jaren al veel collega’s op afgeknapt waren.

Mijn doel

voor dat jaar was zoeken naar een aanpak die werkt, makkelijk inzetbaar en praktisch is. Een aanpak die bovenal zorgt voor een positieve benadering en met compassie en een open blik kijkt naar het gedrag van kinderen en leerkrachten. Deze zoektocht bracht me bij het boek Klasse(n)kracht, Jelly Bijlsma en haar RESPECT-aanpak. Sindsdien ben ik mega fan en heb ik me verder ontwikkelt. Deze aanpak zorgde voor een radicale, positieve verandering in de groep, daarna in het team en binnen de stichting!

Nog steeds sta ik met veel zin, enthousiasme en energie voor groepen. In het  begeleidings- en coaching traject merk ik dat het prettig is zelf voor de groep te staan, opdat ik eenvoudig de vertaalslag kan maken naar de praktijk.

Naast leerkracht, kindercoach en specialist Klasse(n)kracht, heb ik een bedrijf GroeinGroei waarbij ik leerkrachten en teams help bij groepsvormingsprocessen, in de breedste zin van het woord. Teambuilding, coachen, trainingen. Veel afwisselende en fantastische activiteiten waarin ik al mijn kwaliteiten en talenten kwijt kan. Het is voor mij hartverwarmend en betekenisvol om mensen te verbinden,  te zien genieten en te laten stralen door het beste in henzelf naar boven te halen.

Regio: Twente

 

 

Arjanneke-Berghorst--klassenkracht-specialist

Samenwerken?

 

Samen werken aan een hechte, positieve, groep waar je met RESPECT voor de klas staat?

Mail naar: arjanneke.berghorst@specialist-klassenkracht.nl