Online Basistraining Klasse(n)Kracht

Voel je je soms meer politie agent dan leerkracht?

wil je leren hoe je het groepsvormingsproces op een diepere laag kunt begeleiden?

Stel je hebt een groep waar van alles gebeurt en waar jij geen grip op hebt. Misschien heb je wel het gevoel dat je soms op de markt staat. Of zoals een leerkracht tegen mij zei: Ik heb een groep 7 met 29 kinderen. Stil werken lukt precies 10 minuten. Ik hou dit niet vol.. “

Of misschien heb je wel ouders die klagen over dat er van alles speelt in de groep en krijg je je vinger er niet achter. Sterker nog jij hebt het eigenlijk wel naar je zin met deze groep. Je vraagt je af : “Wat mis ik hier?”

Herkenbaar? Worstel jij ook met je groep? Voel je je meer politie- agent dan pedagoog. Verlang je zo af en toe naar een uniform en een taser in je hand om de club stil te krijgen?

Of merk je dat de groep zoveel energie vraagt dat je jouw opgekropte frustratie afreageert op je kinderen thuis? En dat je daar verschrikkelijk van baalt omdat zij wel de laatsten zijn die je daar mee lastig wilt vallen?

Mijn ervaring is dat heel veel leerkrachten worstelen met groepen of met gedrag in groepen. Daarin ben je absoluut niet alleen. We denken vaak dat dat wel zo is en dat helpt niet om het om te buigen.

Groepsdynamiek gebeurt. Het is een samenspel van heel veel factoren met als leidend motief: Ik wil erbij horen. Daar heb je niet altijd grip op. Je weet nl niet wat er in de hoofden van kinderen leeft. Hoe ze situaties interpreteren, hoe ze zich voelen over de dingen die gebeuren.

Hoe ver reikt je invloed als leerkracht, vraag je je misschien af. Ik denk veel verder dan dat je nu denkt. Je kunt namelijk leren om veel meer invloed uit te oefenen op het onderwater programma van de groep.

Groepsvorming begint met het neerzetten van een goede basis. Samen met de klas. Hoe meer jij het commitment van de klas hebt, hoe makkelijker het voor jou wordt.

Echt waar. Ik heb honderden moeilijke groepen begeleid en ik heb nog nooit van een kind te horen gekregen dat hij of zij in de rottigste groep van de hele school wil zitten. Alle kinderen willen het fijn hebben, willen erbij horen, willen gezien worden. Dit is waar het altijd om draait. En jij bent daarin de sleutel. Jij bent de persoon die voor de klas het verschil kan maken.

En het beste nieuws is: je kunt het leren. Of je nu worstelt met een pittige groep of met gedrag dat je graag zou willen veranderen maar niet weet hoe je dat effectief kunt doen; aan de hand van een cocnreet stappenplan neem ik je mee. Ik laat je zien hoe je dit stap voor stap kunt ombuigen.  Als je denkt: YES ik wil, klik dan hier.

Het mooie aan Klassenkracht vind ik dat de theorie heel praktisch gemaakt wordt naar het handelen in de klas. Stap voor stap wordt de leerkracht meegenomen in het uitvoeren. Erg mooi aangezien leerkrachten met een moeilijke groep vaak al leeggezogen zijn in energie. Info kunnen ze lezen maar ook gewoon bekijken met de filmpjes. Deze zijn heel duidelijk en concreet, waar ze gelijk mee aan de slag kunnen. Ik ben dus erg blij met het traject!!!!! – Kim, Intern Begeleider.

 

 

Hoe zou je het vinden om je te realiseren dat jij echt het verschil kunt zijn voor kinderen in jouw groep? Dat jij omdat je weet hoe het werkt, kinderen hierin kunt begeleiden? En ik kan je vertellen dat het echt mogelijk is. Het is zo gaaf om te merken dat als je de Kracht van de Klas en de Klasse van de Leerkracht bij elkaar brengt, je fantastisch mooie dingen met elkaar kunt doen.

En mocht je nog denken ‘dat kan ik niet’, echt, vertrouw me dit kun je leren. Als je namelijk weet hoe het werkt en daar zorg ik voor, kun jij er regie op voeren.

Als je voelt dit wil ik dan is deze online training voor jou:

Z

Ik deel alle stappen met je om de basis voor een succesvolle groep neer te zetten.

Z

Ik laat je precies zien welke stappen jij kunt zetten om samen met jouw groep het fijn te hebben met elkaar

Z

Dit doe ik aan de hand van concreet materiaal zodat je niet alleen maar woorden hoort maar ook beelden ziet

Z

En vooral laat ik je zien hoe je op een heel eenvoudige manier de groep aan het werk zet om hun eigen fijne sfeer met elkaar te bouwen. Jij bent nodig, heel hard nodig, maar op een andere manier dan dat je gewend bent

klassenkracht-jelly-bijlsma-online-basis-training

Hou je van concrete tools zodat je houvast hebt om samen met de kinderen een goed fundament neer te zetten? En geloof jij ook dat de kracht van een veilig leer en leefklimaat zit in het samen met de kinderen een plan maken, waarbij jij de regie hebt?

Dan is deze online training helemaal geschikt voor jou. 

Of zoals Petra het zo mooie verwoord:

Jouw uitleg is heel duidelijk en zorgt bij mij voor extra verdieping op de kennis die ik al had over deze onderwerpen. Ik begrijp nog beter het nut en het belang van de dingen die er toe doen voor een groep en zie nog duidelijker de samenhang. Het voordeel van de onlinelessen vind ik dat ik de lessen of delen daarvan terug kan kijken en luisteren wanneer ik maar wil. Heel prettig!

Dus wil jij: 

Z

Ontdekken hoe je veel meer vanuit ontspanning de klas kunt begeleiden naar een groep waar kinderen respectvol met elkaar omgaan

Z

Leiding kunnen geven aan groepsdynamiek en kinderen leren om te gaan met groepsdruk

Z

Praktische tools in handen en daardoor houvast om samen met de klas een fundament te bouwen voor een fijne sfeer in de klas

Z

Vandaag nog aan de slag met Klasse(n)Kracht®? 

Ga dan aan de slag met deze online training, Je kunt elke dag opnieuw beginnen met de groep en je kunt dus altijd een negatieve sfeer keren. Je hoeft niet zoals sommigen beweren “effe een jaar door te bikkelen”.

De online leeromgeving is heel duidelijk! Fijn om thuis in alle rust dingen terug te kijken of op te zoeken en vooral lekker praktisch toepasbaar. Ik ben er echt een betere leerkracht door geworden. 

Wat zou jij voor een groep kunnen betekenen als je beter weet waar je op kunt letten? En hoe zou jij het verschil kunnen maken voor een groep of een leerling wanneer jij over de vaardigheden beschikt om thema’s aan de orde te stellen en de groep begeleid naar de volgende fase?

Wat cursisten zeggen over deze training

Het grote verschil zit hem erin dat ik enorme behoefte had aan tools. Ik kan nog zoveel theorieën lezen en ook nog begrijpen, maar dan……..

Klasse(n)Kracht® geeft me concrete tools en daardoor houvast om een echt fundament op te bouwen”.

– Inez, leerkracht  groep 5 –

 

Jelly vind ik gewoon de beste op haar vakgebied! Ze is een expert op het gebied van dynamische groepen en groepsdynamiek. Jelly kijkt naar de klas als geheel en werkt inclusief; elk kind hoort erbij in de klas. Haar expertise is groot, evenals haar passie voor wat ze doet. Jelly combineert passie met kunde en heeft een antwoord voor elke uitdaging waar je tegenop kunt lopen in een pittige groep. Ik raad haar boek, trainingen (online en ‘live’) en haar opleiding ten zeerste aan.

Dank je wel, Jelly, voor je inspiratie, je zet mij ‘aan’ om keihard te werken om in Nederland veilige klassen te creëren”.

– Andrea Reijersen van Buuren  coach en trainer bij Schoolgeluk – Coaching & Training –

 

Ik vond de online training een erg fijne training om te doen. Makkelijk toegankelijk en fijn dat ik het gewoon vanuit huis kon doen. Door de online training ben ik me bewuster geworden waar een groep staat en hoe ik de groep het beste verder kan helpen in hun groepsontwikkeling.

Het samen doen en het betrekken van de gymleerkracht bij de groepsvorming en de verschillende fases waar de groep door heen gaat, vond ik erg interessant”.

– Berry, leerkracht  –

 

“Ik had gewild dat ik deze training vorig jaar had gedaan, het had me enorm geholpen met de groep die ik toen had”.
– Petra, leerkracht –

“De opleiding Klasse(n)kracht geeft mij inspiratie en waardevolle tools om mij zowel als coach en als mens verder te ontwikkelen. Jelly creëert een prachtige balans tussen theorie en de praktijk.  Vooral het ‘zien’ van elkaar en het kunnen ‘zijn’ in de groep met al onze dynamieken en het daarbij leren van elkaar, vind ik een prachtige ervaring. Jelly stelt zich daarbij open, nieuwsgierig en onderzoekend op. Tevens reflecteert ze op haar eigen handelen tijdens de training en dat vind ik heel prettig. Het geeft mij het gevoel dat we met elkaar groeien.  Dank je wel Jelly! 
– Manon, Rots en Water trainer –

“De training van Jelly heeft mij erg geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling. Haar training bestond uit persoonlijk contact door middel van gesprekken en daarnaast een online training. De online training is binnen een aantal uurtjes uit te kijken. Na de instructiefilmpjes had ik het gevoel dat ik in een snel vaart de essentie van het lesgeven te pakken had. Met daarbij de taken van de leerkracht met behulp hoe je die taken het best kunt uitvoeren”.
– Melanie –

“Ik snap nu nu veel beter wat er in een groep kan gebeuren en ook heb ik meer concrete tools bij wat ik daar als leerkracht mee kan.

Het is minder alleen maar een onderbuikgevoel (ook bij fijne groepen)”.
– Jacqueline, groep 6 –

Na deze training:

Z

Weet je hoe je SAMEN met jouw klas kunt werken aan een fijne sfeer. Hoe jij de kaders neerzet en de kinderen de rest.

Z

Ontdek je wat jouw rol is bij de verschillende groepsvormingsfasen en hoe jij m.b.v. de RESPECT-aanpak hier regie op voert.

Z

Snap je hoe groepsdruk werkt, en kun je hier samen met jouw klas regie op voeren

Z

Maak je kennis met het 'onderwaterprogramma' van een groep en leer jij hoe je hier als leerkracht mee kunt werken.

Z

Heb je praktische tools in handen en daarmee houvast om een echt fundament met je klas te bouwen.

In deze training leer je de basisprincipes van REGIE voeren op groepsvormingsprocessen en hoe je positief gebruik maakt van een aantal psychologische mechanismen die een rol spelen bij groepsdruk.
Het is mijn missie er voor te zorgen dat jij het verschil maakt voor alle kinderen zodat kinderen het samen goed hebben met elkaar en zich veilig voelen op school. Jouw kwaliteiten  ten volle inzetten en gewoon weten van de hoed en de rand, hoe gaaf is dat? Jij bent in staat om te doen wat je het liefste doet: het allerbeste in kinderen naar boven halen. Zin in?

Online Basis training Klasse(n)Kracht®

5 Online modules

Praktische tools om onmiddellijk mee aan de slag te gaan

Werkboeken bij elke module

Handouts bij elke module

24/7 toegankelijk vanuit je eigen luie stoel

Waar, wanneer  en zo vaak jij wilt

Geen reistijd

Toegang voor één persoon

€ 247,-

“Het mooie aan de online Basistraining Klassenkracht is dat de theorie heel praktisch gemaakt wordt naar het handelen in de klas. Stap voor stap wordt je als leerkracht meegenomen in het uitvoeren. Erg mooi aangezien leerkrachten met een moeilijke groep vaak al leeggezogen zijn in energie. Info kunnen ze lezen maar ook gewoon bekijken met de filmpjes. Deze zijn heel duidelijk en concreet, waar je meteen mee aan de slag kunt.”

Zin in? Klik dan op link hieronder.