Ik moet het gewoon even kwijt. Er gebeuren echt zulke gave dingen. Echt het stroomt aan alle kanten. De aanvragen voor TeamKracht, begeleiding van de moeilijke groep, teamtrajecten Klasse(n)Kracht®, opleiding Specialist Klasse(n)Kracht® is echt enorm. Ik heb een overzicht gemaakt van mijn agenda en eerlijk ik geloof dat ik qua uitvoerend werk al nagenoeg vol zit.  

Klasse(n)Kracht fan

Gelukkig ben ik niet meer alleen in mijn bedrijf. Nicole Megens, sommigen van jullie kennen haar vast al want ze geeft al een paar jaar trainingen vanuit Klasse(n)Kracht®, groot Klasse(n)Kracht® fan van het eerste uur, heeft inmiddels haar baan opgezegd en gaat full-time aan de slag als ZZP-er. Echt zo super gaaf vind ik dat! Dat betekent dat ik haar volop kan inzetten voor Klasse(n)Kracht®.  

Word je al nieuwsgierig?

Daarnaast ben ik echt met iets gaafs bezig. Misschien heb ik het al eerder genoemd, ik weet het niet meer (☺) ik ben bezig met het ontwikkelen van een tool dat nog meer ondersteuning gaat geven om groepsdynamische processen te begeleiden. Chantal Vermeer maakt de illustraties, Petra de Krom doet de vormgeving en ik sta gewoon te stuiteren als een malle omdat het echt zooooo gaaf is. Wow wat is vormgeving toch een waanzinnig vak. Ik heb al een doorkijkje op wat het mogelijk gaat worden. Word je al nieuwsgierig? In september ga ik je er in ieder geval meer over vertellen. Clifhangerrrrrrr ☺  

Dit heeft voorrang

Ja, maar Jelly, jij was toch je volgende boek aan het schrijven??? Ja klopt helemaal. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik die tijdelijk in een hoek heb gesmeten. Ik vind het gewoon nog niet goed genoeg. Ik weet wat ik ongeveer wil, maar het komt er nog niet uit. Ik heb daar nog iets voor nodig wat een soort van klaar ligt in mijn brein, of in het universum maar wat ik nog niet helemaal kan pakken.

En ik weet inmiddels dat forceren geen zin heeft, dan is er nog tijd nodig om te broeden en als de tijd daar is dan komt het er wel uit. Het is in werking gezet en dat krijgt ergens wel een vervolg. Zo leef ik, zo werk ik en toen dit nieuwe project zich aandiende, snapte ik ook meteen dat dit voorrang had.

klassenkracht-persoonlijk-meesterschap

Meerwaarde

Waar ik ook onwijs blij van wordt is een directeur die struikelend over haar woorden vertelde hoe gaaf ze het vindt om een Specialist Klasse(n)Kracht® in haar school te hebben. “Wat een meerwaarde! Iemand die snel kan meekijken en meedenken, iemand die het even voor kan doen hoe je net even op een andere manier het gesprek met de klas kan voeren, iemand die tussendoor kan observeren, die tussendoor even kan checken hoe het gaat, iemand die regie voert. Waar de waan van de dag altijd achter de deur staat heb je nu gewoon iemand die per periode regie voert”.

 

Het roer omgooien

Of een andere Specialist die net afgestudeerd is en heeft besloten om het roer om te gooien. Vandaag belde ze me: ik heb me ingeschreven bij de KvK. Ik ga verder als zzp-er, ik wil graag de licentie halen en ik heb al een prachtige klus op een school om leerkrachten te begeleiden met dynamische groepen en mag ook het team ondersteunen bij het realiseren van een fijn en veilig pedagogisch klimaat in de klas. 1,5 dag per week op een school. Hoppa!

Hoger niveau

Of een expertisecentrum in het zuiden van het land, dat inmiddels 6 mensen heeft opgeleid tot Specialist en die dit binnen hun bestuur gaan uitrollen om er voor te zorgen dat het pedagogisch klimaat stichtingsbreed op een hoger niveau komt. Dat er een gemeenschappelijk taal gesproken gaat worden en dat niet de methode leidend is maar de professionaliteit van de mens voor de klas.

Verlangen

Kun je je voorstellen dat ik sta te stuiteren als ik dit hoor? Echt zoooo gaaf. Dit is mijn verlangen, dit is wat ik zooooo graag in beweging wil brengen. Dat steeds meer mensen op een andere manier naar groepen, naar gedrag en naar kinderen gaan kijken. Dat leerkrachten gaan beseffen dat ze werkelijk het verschil kunnen maken. Dit is wat ik voor ogen heb en waar ik nog niet altijd volledig voor durf te gaan, maar waar ik wel sterk in geloof en steeds meer in groei.

 

Investeer in mensen

Ja het klopt. En ja, dit is nodig. Als je weet hoe groepsdynamische processen werken, als je je eigen persoonlijk meesterschap op orde hebt, dan kun je gaan vliegen. Of wat dacht je van een Specialist die 1 dag in de week ambulant is en zo ook haar kwaliteiten kan inzetten bij andere scholen. Dus mocht je in het kader van duurzaam inzetten van de NPO gelden nog op zoek zijn naar een bestemming? Investeer in de mensen die Specialist Klasse(n)Kracht® willen worden. Echt het is duurzaam en geeft meerwaarde. Meerwaarde voor je school, je team en vooral de kinderen.

Dit moest er even uit…

Als je graag wilt contacten? Met me wil sparren. Of gewoon met me delen waar jij van gaat huppelen of bubbelen. Of wat Klasse(n)Kracht voor jou heeft betekent of betekent? Ik zou het echt super gaaf vinden om van je te horen.

Stuur me een mail: Jelly.bijlsma@klassenkracht.nl

Fijne week!

klassenkracht-persoonlijk-meesterschap

Met verschillige groet,

Jelly