Workshop

“Het mooie aan Klassenkracht vind ik dat de theorie heel praktisch gemaakt wordt naar het handelen in de klas. Stap voor stap wordt de leerkracht meegenomen in het uitvoeren.

– Kim, leerkracht –

Hoe maak ik er een fijne groep van?

Dit is een vraag die elk jaar terug komt, zeker wanneer je van een aantal klassen hebt gemerkt dat de groepsdynamiek niet helemaal naar wens verloopt. In sommige groepen heb je te maken met kinderen die sterk op elkaar reageren, kinderen die zich overal bemoeien, veel ruzies tijdens het buitenspelen, niet aan het werk gaan of blijven, brutaal gedrag etc.

Thema’s waar de groep zelf niet uit komt. Misschien herken je het wel. Dat groepsvorming in fasen verloopt weet je waarschijnlijk al wel, maar weet je ook wat jouw rol is bij elke fase en hoe jij heel bewust hier regie op kunt voeren zodat je vanaf dag één invloed hebt op het groepsproces?

 

klassenkracht-workshop-fijne-groep

Veel leerkrachten hebben te maken met pittige groepen. Dit vreet bakken met energie en soms kruipt een klas onder je huid. Lig je er ’s nachts wakker van en vraag je je af “kan ik het nog wel”.

Je hebt minder energie, je lontje wordt korter en je hoort je zelf soms dingen zeggen waarvan je hoopt dat niemand het verder gehoord heeft.

Uit ervaring weet ik dat de eerste 12 weken heel belangrijk zijn. Bewust en actief van een klas een groep maken is topsport, niet door er bovenop te gaan zitten, maar door het samen te doen. Hoe je dat doet?

Met behulp van de RESPECT-aanpak©

 

Met deze aanpak richt je je allereerst op wat de groep wil. Jij faciliteert dit proces, stuurt bij waar nodig.

Alles wat je doet heeft samenhang en staat in dienst van dit verlangen. Diverse werkvormen en reflectie gesprekken zorgen voor bewustwording; de sleutel tot Persoonlijk Meesterschap.

De RESPECT-aanpak© voorkomt:

Z

Dat je rond de herfstvakantie last krijgt van een energie lek

Z

Als politie agent de boel bij elkaar moet zien te houden

Z

Je je afvraagt of je nog wel geschikt bent voor dit vak

 

 

“Ik zie dat het werkt, dus ik blijf het doen 

– Naomi, leerkracht –

klassenkracht-workshops

Omdat samen starten ook als team zo belangrijk is

hebben we een tof aanbod gemaakt:

15 workshops 

Voor 15 scholen die heel graag op een speelse en praktische manier met

elkaar aan de slag willen om met behulp van de RESPECT aanpak regie

te voeren op het groepsvormingsproces.

Normaal 900 euro nu:

647  

euro per workshop

Als je niet weet naar welke haven je vaart,

is elke wind ongunstig

– Seneca –

Ben je wel eens op vakantie gegaan zonder eindbestemming? En..? ben je er gekomen? Wij zien dit veel gebeuren in klassen. Hele hardwerkende leerkrachten op weg…maar waar naar toe? Alle leerkrachten die wij spreken willen van hun klas een TOP groep maken. Ook willen ze dat alle kinderen zich veilig voelen in hun klas. Maar wat is het plan?

 

Wat is de route er naar toe?

Hoe leren we samenleven met elkaar? Hoe leren we omgaan met verschillen? In deze workshop nemen we jullie mee op reis. Het sleutelwoord voor ‘dynamische’ groepen en kinderen met gedragsproblemen is Regie en Verbinding. Weten waar je naar toe wilt met je groep, welke kennis en vaardigheden daarvoor nodig zijn en een plan om ze daar naar toe te begeleiden.

De rol van de leerkracht staat in deze workshop centraal. Regie voeren is het sleutelwoord. In deze workshop krijg je een aantal concrete tools aangeboden waarmee je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt.

Na deze workshop weet je:

Z

wat de meest gemaakte fout is bij groepsvorming

 

Z

hoe je van een klas een fijne groep maakt (inclusief de bijbehorende werkvormen)

 

Z

dat gedoe erbij hoort en jij er klaar voor bent om dit te begeleiden

Z

hoe je sterke relaties bouwt met je klas

Het aanbod is beperkt. Op is op. En alleen geldig in de maand augustus en september 2021. Er zijn 15 tickets in de aanbieding. We kunnen live en we kunnen online. Boek je ticket door een mail te sturen naar jelly.bijlsma@klassenkracht.nl dan nemen we snel contact met je op.

Met een verschillige groet,

Team

Klasse(n)Kracht®.