Klasse(n)Kracht met het hele team?

Klasse(n)Kracht met het hele team?

“Moeilijke” groepen.. Ik denk dat het al ruim twintig jaar geleden is toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de moeilijke groep. Moordrecht; ik zie het nog voor me. Net klaar met de SVIB opleiding en wat vond ik het spannend. Ik herinner me nog wat...
Omdat ik daar zelf zin in heb…

Omdat ik daar zelf zin in heb…

  “Als jij anders doet, gaan de mensen in je omgeving ook anders doen; want zij reageren op jou. Gedrag versterkt zichzelf. Met je eigen gedrag beïnvloed je anderen” (Roos Vonk uit: Je bent wat je doet) Omdat ik daar zelf zin in heb… “Heb jij nog een...
Een moeilijke groep?

Een moeilijke groep?

In groep 4 blijkt de helft van de klas zich niet veilig te voelen in de klas. Er zijn zelfs al ouders die hun kind van school hebben gehaald en andere ouders overwegen het. Een moeilijke groep? Het jaar er voor waren er veel problemen geweest in de groep, mede door...